Nieuwe woonbuurt in Maldegem officieel geopend

De nieuwe Danneels-woonbuurt 'Sint- Janshof' in Donk bij Maldegem werd officieel geopend door burgemeester Koenraad De Ceuninck samen met alle bewoners. De buurt telt 17 nieuwe woningen in landelijke bouwstijl en bevindt zich bijna onder de kerktoren van het kerkdorp Donk. Dit is het eerste woonproject van die omvang in het kerkdorp in bijna 50 jaar. 

Eerste project in Donk sinds jaren '70

Een gezellige foodbar van een lokale pastazaak, een volle koelkast en een -helaas noodzakelijke- regentent. De soms hevige buien konden het enthousiasme niet bederven. Tussen de buien door knipte burgemeester Koenraad De Ceuninck plechtig het lintje, samen met schepen van woonbeleid Stefaan Standaert en Danneels-CEO Karsten Foekens.

Koenraad De Ceuninck, burgemeester Maldegem: “De laatste verkaveling  in Donk dateert uit de jaren ’70.  In Maldegem wordt vaak gebouwd en de voorbije jaren kreeg ook deelgemeente Adegem er een pak nieuwe woningen bij. Maar voor Donk was het dus al bijna 50 jaar geleden. We zijn dankbaar en blij dat Donk aan uitbreiding toe is en er 40 inwoners bij komen.”

Woonbuurt past perfect bij landelijke omgeving

In 2022 startte Danneels met de grondwerken en de laatste woning werd in juni 2024 opgeleverd. Alle openbare groenzones werden aangelegd en dus was de nieuwe straat, Sint-Janshof, klaar voor de opening. 

Karsten Foekens, Danneels: “Wij bestaan dit jaar 50 jaar en realiseerden al een pak mooie projecten in Vlaanderen. Maar deze nieuwe woonbuurt in Donk is een referentie voor alles waar wij voor staan.  De woningen gaan perfect op in hun omgeving. De architect leverde uitstekend werk. Je ziet een mooi homogeen straatbeeld en toch heeft elke woning eigenheid. Je hebt open groene ruimte, meer dan genoeg parkeergelegenheid en toch straalt alles rust uit. Daar besteden we veel aandacht aan”.

Ook schepen van milieu, duurzaamheid en wonen Stefaan Standaert was gelukkig met de inspanningen om open ruimte te voorzien. En met die van de bewoners om al meteen een verzorgde voortuin aan te leggen.

schepen Stefaan Standaert: “Dat wijst op de goeie sfeer onder de bewoners, die ons zelf trouwens hebben gevraagd om er een gezellig openingsfeest van te maken. Je merkt meteen dat deze buurt met veel jonge gezinnen al een hechte gemeenschap vormt.”

Karsten Foekens wijst voor deze realisatie ook graag naar de uitstekende samenwerking met de gemeente Maldegem.

Karsten Foekens, CEO Danneels: “Alles verliep vlot, weliswaar niet altijd makkelijk, maar wel correct, met respect voor alle partijen en dan kom je tot iets mooi als dit.”  

"Jullie zullen hier mooi wonen, in een heel rustige buurt. En ik kan het weten, want ik woon om de hoek."

burgemeester Koenraad De Ceuninck

Nu al een levendige en gezellige straat

Patricia is één van de nieuwe inwoners. Ze ervaart rust in deze buurt en geniet van het prachtige uitzicht. Als HR-consultant voelt zij als geen ander hoe deze nieuwe buurt intens samenhangt.

Buurtbewoonster Patricia: “We hadden een whatsapp-groepje tijdens de werken. En daarin werd de basis gelegd voor deze opening. Iedereen was ook aanwezig, waardoor je iedereen op zo’n moment nog beter leert kennen. Sint-Janshof wordt een levendige gezellige straat.”

Burgemeester De Ceuninck maakt de nieuwe inwoners van zijn gemeente er nog attent op dat ze hier net op tijd zijn komen wonen, want Donk-Kermis komt er aan.

“We moeten toegeven dat Donk zelf niet zoveel faciliteiten meer heeft. Er is nog een bakker, een zeer goed draaiende school -goed voor de jonge bewoners hier-,  enkele populaire horecazaken en een fijn verenigingsleven. Jullie zullen hier mooi wonen in een heel landelijke, rustige woonbuurt. En ik kan het weten, want ik woon hier om de hoek. Welkom allemaal, in Maldegem – Donk."

 

Wil jij ook wonen in een mooie buurt?

Bekijk onze projecten in jouw regio.